fbpx
Сьогодні
19:45 25 Гру 2020

У "Слузі народу" пропонують штрафувати політиків, які не будуть користуватися державною мовою

Народна депутатка від "Слуги народу" Олена Шуляк вважає, що в Україні необхідно запровадити штрафи для політиків, які не користуються державною мовою в публічних виступах.

Таку заяву вона зробила в ефірі телеканалу "Україна 24", коментуючи пропозицію свого однопартійця Максима Бужанського скасувати штрафи за недержавну мову в сфері послуг.

"Мовне питання – це те питання, яке завжди дуже легко може розколювати суспільство навпіл і давати окремим політикам заробляти якісь окремі бонуси, або ще щось відоме лише їм. І мені б хотілося б зазначити, що ми говоримо про закон, який регулює питання стосовно української мови як державної", – зауважила вона.

За словами Шуляк, їй би хотілося, щоб "політики, народні депутати, міністри та інші держслужбовці обов'язково, коли виконують свої службові обов'язки, все-таки користувалися українською мовою".

"І можливо я була б такою радикальною – я б також пропонувала введення для політиків штрафів. Вони не завжди говорять державною мовою, яка, на мій погляд, потребує захисту", – наголосила Шуляк.

Раніше 28 народних депутатів з президентської фракції "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт про скасування штрафів за недотримання мовного законодавства.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: