fbpx
Сьогодні
18:35 25 Гру 2020

У Києві створять перше офіційне кладовище для домашніх улюбленців та центр захисту тварин

У Києві з'явиться надсучасний Центр захисту тварин та офіційне кладовище для домашніх улюбленців.

Таке рішення ухвалили на пленарному засіданні Київської міської ради 24 грудня.

Планується створити універсальний заклад, який вміщатиме в собі ветеринарну клініку із сучасним устаткуванням, притулок для котів та собак.

Також згідно з програмою, передбачено будівництво першого муніципального кладовища для домашніх тварин. Це, у свою чергу, сприятиме дотриманню встановлених санітарно-епідеміологічних вимог у місті.

"Програма покликана покращити санітарний та епідеміологічний стан міста в цілому. Наша мета – виконати важливі завдання, пов'язані з гуманним поводженням з тваринами в нашому місті. Загалом ми зможемо допомогти нашим притулкам, в яких перебувають більше 5 тисяч тварин. Кошти на потреби притулків, забезпечення кормами та необхідними медикаментами будуть виділені вже цього року", – зазначив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Олексій Кулеба.

З важливого, програма передбачає продовження стерилізації бездомних котів та собак, підтримку опікунства над безпритульними тваринами та створення публічного простору для власників тварин. Йдеться про належну інфраструктуру для вигулу та тренувань собак, встановлення комплексів для прибирання за твариною "Собача вбиральня".

Разом з тим, передбачені просвітницькі заходи та соціальна реклама, щоб зменшити кількість випадків жорстокого поводження з тваринами.

Загалом потреба в коштах на реалізацію заходів міської цільової програми на 2020-2022 роки становить 185,7 млн грн, із яких кошти бюджету столиці – 183,7 млн грн.

Рішення підтримали 103 депутати Київради.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: