fbpx
Сьогодні
08:52 25 Гру 2020

У Кривому Розі перейшли на святкування Різдва 25 грудня

У Кривому Розі Дніпропетровської області одна з релігійних громад Православної церкви України прийняла рішення святкувати Різдво 25 грудня.

Про це повідомив священник Олександр Агарков.

«Наша громада святих мучениць Віри Надії Любові і матері їх Софії, прийняли рішення долучитись до святкування Різдва 25 грудня. Від свята Святої Трійці і по сьогодні, ми проводили богослужіння за цим календарем, враховуючи зміни дат відзначення свят і постів», — написав він у Facebook.

Цього вечора 24 грудня криворізька громада уперше святкуватиме Святий Вечір за григоріанським календарем.

Любі у Христі брати і сестри! З миті коли утворилась Православна Церква України, ми отримали можливість приєднатись до…

Posted by Олександр Агарков on Wednesday, December 23, 2020

Аналогічно на григоріанський календар перейшла громада Української греко-католицької церкви у Чернівцях.

Як повідомляє Релігійно-інформаційна служба, з такою ініціативою виступили парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці та Святого Антонія у Чернівцях.

За словами його настоятеля Василя Гасинця, пропозиції відзначати свято за григоріанським календарем надходили від людей ще минулого року.

«Я їх підтримав, тому що й сам давно про це мріяв. І у цьому році ми робимо перший крок. І це дуже правильно так робити, коли ініціатива йде від самих парафіян. Як на мене, 25-го грудня — це не тільки про релігію, а й про політику: щоб святкувати Різдво з усім світом, з нашим папою і відірватися від Росії», — пояснив він.

В Україні Різдво православні та греко-католики традиційно відзначають за юліанським календарем — 7 січня. Римо-католицька церква і більша частина православних церков відзначають Різдво за григоріанським або новоюліанським календарем — 25 грудня. Останній збігається з григоріанським до 2800 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: