fbpx
Сьогодні
16:17 25 Гру 2020

"Голос" хоче легалізувати медичний канабіс

Фракція "Голос" зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, що полегшить доступ важкохворих громадян до медичного канабісу.

Про це повідомила голова партії Кіра Рудик у Фейсбуці.

За її словами, таке рішення було прийнято у фракції після заяви митрополита ПЦУ Епіфанія щодо легалізації марихуани.

"Часто медичні коноплі — єдиний спосіб втамування болю та страждань людей. А їхня дія не призводить до важких побічних ефектів. Як, наприклад, у випадку давно легалізованих в Україні та більш важких опіатів, як морфін чи кодеїн. І насправді єдина "проблема" медичного канабісу — це неналежне регулювання в Україні та нерозуміння суспільства його необхідності. І розв'язання цієї проблеми — пряма відповідальність парламенту", – вважає голова партії.

За її словами, легалізація канабісу допоможе полегшити страждання більш ніж мільйону онкохворих українських пацієнтів, дітям із епілепсією, пацієнтам із діабетом, депресією та тривожними станами, з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом, псоріазом, а також зарадить мільйону паліативних хворих. Окрім того, це допоможе зменшити кількість суїцидальних випадків серед військових.

"З ухваленням закону Україна також враховує світовий досвід застосування лікарських засобів на основі конопель для лікування… Сьогодні використання канабісу з медичною метою дозволено у 60-ти країнах світу, як Німеччина, Франція, Польща, Ізраїль, Великобританія, США та Канада. Й Україна долучиться до практики високорозвинених країн у 2021 році", – вважають у "Голосі".

Нагадаємо, митрополит Епіфаній заявив, що Православна церква України вважає можливою легалізацію канабісу лише за умови його використання у медичних цілях.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: