fbpx
Сьогодні
12:40 25 Гру 2020

Авіакатастрофа на Харківщині: авіатори просять відпустити підозрюваних у цій справі з-під арешту

В'ячеслав Глазунов фото: Громадське

Військовослужбовці навчальної авіаційної бригади у м. Чугуїв на Харківщині звернулися з відкритою заявою до слідчих органів та до Київського апеляційного суду з проханням змінити запобіжні заходи двом підозрюваним у справі про падіння Ан-26 із курсантами на борту.

Листа на підтримку колег підписали 194 військовослужбовці.

Авіатори просять змінити на непов'язані з триманням під вартою запобіжні заходи колишньому командиру військової частини В'ячеславу Глазунову та керівнику польотів Олександру Жуку, які за рішенням Печерського суду м. Києва утримуються в Лук'янівському СІЗО.

«В умовах продовження збройної боротьби з країною-агресором на сході України ситуація, коли військовослужбовця, який виконував свої службові обов'язки та сприяє встановленню дійсних причин катастрофи, прирівнюють до відкритого злочинця, що не лише негативно впливає на моральний та бойовий дух окремого військовослужбовця чи підрозділу, а й підриває авторитет Збройних сил України в цілому», – йдеться у заяві.

Офіцери зазначили, що ручаються за своїх товаришів і впевнені, що ті всіляко сприятимуть слідству та з'являтимуться за кожним викликом.

Серед тих, хто підписався, – новий командир бригади в Чугуєві Андрій Тварковський (підозрюваного екскомандира звільнили зі служби біля місяця тому – у зв'язку з закінченням терміну контракту).

«Я – офіцер. І я, як і багато моїх побратимів не розумію: чому корупціонера-хабарника або п'яного мажора, який збиває людей, звільняють під заставу або утримують на домашньому арешті, а офіцерів, що не ховаються та сприяють встановленню правди закривають до СІЗО навіть без права внесення застави. Ми переконані, що пом'якшення запобіжного заходу не становить загрози для проведення слідства, а офіцерський колектив дотримається зобов'язань, які ми беремо себе. Я готовий взятий на поруки полковника Вячеслава Глазунова та підполковника Олександра Жука. Гордий служити разом з офіцерами, які здатні брати на себе зобов'язання та не бояться відповідальності», – написав Тварковський у своєму Фейсбуці.

#підтримую_своїхЯ – офіцер. І я, як і багато моїх побратимів не розумію: чому корупціонера-хабарника або п'яного…

Posted by Андрій Тварковський on Thursday, December 24, 2020

До заяви авіаторів з Чугуєва почали долучатися військовослужбовці з інших регіонів, зокрема, з військових частин Миргорода та Івано-Франківська.

Листи військових будуть додані захистом до апеляційних скарг захисту підозрюваних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: