fbpx
Сьогодні
13:47 25 Гру 2020

Арахамія сказав, коли Рада може прийняти закон про референдум

Фото: Рубрика

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прогнозує, що Верховна Рада зможе в лютому прийняти у другому читанні та в цілому законопроект №3612 про народовладдя через референдум.

Про це сказав політик агентству "Інтерфакс-Україна".

"Законопроект про референдум ми хотіли проголосувати в грудні, але оскільки там 2000 поправок, то потрібно провести роботу з їх авторами, щоб вони їх або відкликали, або не дуже наполягали на їх розгляді, тобто не блокували прийняття закону. Тому що у разі готовності його можна було проголосувати в грудні. Думаю, що ми його приймемо в лютому".

Після цього закону, за його словами, будуть ще ініціативи про електронний референдум, про локальні референдуми, а також весь пакет законопроектів про народовладдя.

Також Арахамія вважає, що Раді необхідно до кінця 2021 року напрацювати модель електронного голосування, принаймні на місцевому рівні.

"Хотілося б дістатися до кінця року до прообразу хоча б на місцевому рівні електронного голосування, щоб, можливо, за допомогою якогось різновиду застосунку за прикладом "Дія", все-таки, прийти до якоїсь цієї моделі. Оскільки це теж наша програмна обіцянка – перейти в діджиталізований процес", – пояснив глава фракції "Слуга народу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: