fbpx
Сьогодні
12:53 24 Гру 2020

Железняк повідомив, що комітет Ради не розглянув факти кнопкодавства під час голосування за Шкарлета: "Голос" звернеться до правоохоронців

Нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що сьогодні зібрався регламентний комітет Ради стосовно кнопкодавства під час голосування за міністра освіти Сергія Шкарлета. Комітет відмовився розглядати факти порушень, а держохорона не дала відео з камер в залі ВР.

Про це Железняк написав у телеграмі.

"Тиждень тому Рада "проголосувала" призначення Шкарлета… На табло був необхідний мінімум – 226 голосів. Але таке голосування відбулося виключно за рахунок кнопкодавства.

Сьогодні об 11:00 за дорученням спікера зібрався Комітет ВРУ з питань Регламенту, щоб розібратися з цим питанням. На ньому наша фракція (Голос – ред.) збиралася показати факти про те, що мінімум 3 випадки кнопкодавства було зафіксовано. Паралельно звертаємося до правоохоронних органів.

Але Регламентний комітет вкрай агресивно відмовився навіть подивитися на ці факти… А паралельно, зовсім випадково, Управління державної охорони України до сих пір не дало відео з камер в залі Ради. Доступ до камер є, а ось права дати інформацію немає", – написав він.

Також народні депутати «Голосу» підготували матеріали, які свідчать про кнопкодавство під час призначення міністром освіти Сергія Шкарлета, однак комітет з питань регламенту та депутатської етики відмовився їх розглядати. Офіційне пояснення комітету — «ми нічого не зможемо зробити з цими матеріалами», пише "Голос".

"Зібрані факти голова парламенту передасть в Офіс генпрокурора та Держбюро розслідувань. Якщо вину депутатів доведуть, за це їм загрожує кримінальна відповідальність…

Ми переконані, що наявних матеріалів буде достатньо для правоохоронних органів. Відповідне звернення до правоохоронних органів від депутатів «Голосу» буде передано вже сьогодні", – йдетья у повідомленні "Голосу".

Нагадаємо, що 17 грудня Верховна Рада 226 голосами призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. Доти він виконував обов'язки очільника МОН.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: