fbpx
Сьогодні
10:32 24 Гру 2020

В Україні запустили експортний веб-портал з порадами та послугами для експортерів

English version here

На платформі Дія.Бізнес з'явився Єдиний експортний веб-портал. Він вже працює у тестовому режимі за посиланням.

Це «єдине вікно», що консолідує та об'єднує всю наявну інформацію для експортерів та компаній, зацікавлених в експорті, передає Мінцифра.

Експортні веб-платформи є ефективними інструментами, які використовують уряди та організації зі сприяння торгівлі у всьому світі з метою підвищення рівня національного експорту та надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки.

Єдиний експортний веб-портал забезпечуватиме підтримку українських експортерів та тих, хто зацікавлений в експорті, через:  

  1. Інформацію. На ресурсі чітко впорядковано, що необхідно підприємцю на різних етапах експортної діяльності, які інструменти знадобляться для аналізу зовнішніх ринків, як ними користуватись та які вимоги до продукції, експортні процедури, сертифікація тощо
  2. Можливості. На веб-порталі містяться поради з дослідження зарубіжних ринків, аналітика потенційних ринків збуту. Також тут реалізовано можливості щодо сприяння пошуку покупців за кордоном, що передбачає підтримку участі у міжнародних ділових заходах: торговельних місіях, виставках та ярмарках, надання інституційної та фінансової підтримки підприємцям для розвитку експортного потенціалу.
  3. Сервіси. На платформі реалізовано ефективні та зручні сервіси, які допомагають вирішувати широкий спектр завдань, пов'язаних з інтернаціоналізацією бізнесу — від аудиту експортної діяльності підприємства до пошуку партнерів за кордоном. Просто, безкоштовно та доступно для компаній з будь-якого сектору та готовністю до експорту
  4. Послуги. Фахівці Офісу розробили систему комплексного підходу до вирішення питань, пов'язаних із експортною діяльністю – починаючи із отримання розуміння готовності підприємства до зовнішньоекономічної діяльності, закінчуючи втіленням своїх ідей за допомогою обраних зовнішніх експертів.
  5. Дані про зовнішні ринки. Вивчати нові ринки збуту тепер можна завдяки великим обсягам аналітичної інформації, що упорядкована за країнами і ринками.

"Створення єдиного експортного веб-порталу в форматі one stop shop, коли все необхідне для експортерів на одному сайті — це важливий крок до побудови повноцінної екосистеми підтримки підприємництва в Україні", –  сказала заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

Вся інформація на веб-порталі, включаючи стандартні форми, необхідні для різних процедур та запитів, є безкоштовною.

Єдиний експортний веб-портал розміщений у захищеному дата-центрі та відповідає світовим стандартам захисту від кіберзагроз. Інформація користувачів зберігається у зашифрованому вигляді, щоб унеможливити їх перехоплення або викрадення.

Презентація Єдиного експортного веб-порталу доступна на YouTube-каналі КабМіну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: