fbpx
Сьогодні
09:05 24 Гру 2020

Трамп помилував політтехнолога Пола Манафорта

Президент США Дональд Трамп оголосив про помилування і пом'якшення вироків 29 людям, включаючи ексглаву своєї виборчої кампанії Пола Манафорта, засудженого за махінації.

Про це повідомляє сайт Білого дому.

"Президент Дональд Трамп помилував 26 осіб і частково або повністю пом'якшив вироки ще 3 особам".

Повідомляється, що Манафорт уже провів у в'язниці 2 роки, в тому числі деякий час в одиночній камері. Відзначається, що "в результаті того, кричущого зловживання з боку прокуратури Манафорт пережив роки несправедливого поводження і став однією з найяскравіших жертв… можливо, найбільшою полювання на відьом в американській історії".

Також Трамп помилував батька свого зятя Чарльза Кушнера, засудженого у 2006 році за незаконні внески в передвиборну кампанію і ухиляння від сплати податків.

Серед помилуваних і колишній радник Трампа Роджер Стоун, якого звинувачували в перешкоджанні розслідуванню, тиску на свідків і неправдивих свідченнях в рамках справи про втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

22 грудня Трамп помилував 15 людей і частково або повністю пом'якшив вироки ще 5 осіб. Серед помилуваних і засуджені з "російської справи".

Нагадаємо, що у березні 2019 року Манафорта засудили до понад 7 років в'язниці, але у травні 2020 року його із в'язниці перевели під домашнє ув'язнення через коронавірус. Його визнали винним у податковому шахрайстві і змові. Звинувачення стосувалися його роботи, пов'язаної з Україною в період з 2006 по 2015 рік. Манафорт мав вийти з в'язниці 4 листопада 2024 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: