fbpx
Сьогодні
14:53 24 Гру 2020

Татаров сказав, що доведе необгрунтованість підозри та що гроші на заставу не збирає

Заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров висловив упевненість у тому, що доведе необґрунтованість пред'явленої йому підозри, і уточнив, що гроші на заставу не збирає. 

Про це він повідомив журналістам після засідання у ВАКС, передає Укрінформ.

«Ні, не знав (що засідання перенесуть – ред.). Я хотів, щоб був відкритий судовий розгляд. Якщо ви бачили, я анонсував сам запрошення на суд. Я ініціативно приходжу на всі процесуальні дії. І вважаю, що доведу, що підозра необґрунтована, що доказів моєї причетності до будь-чого немає, і відповідно, не буде підстав застосовувати будь-який запобіжний захід. Гроші ніякі я не збираю (на заставу – ред.). Ви ж бачили мою декларацію і бачили, скільки я там задекларував, і, відповідно, можете зробити висновки», – сказав заступник голови ОП.

У коментарях журналістам до судового засідання у ВАКС він уточнив, що наполягатиме на необхідності проведення судових розглядів, щоб усі докази були досліджені, і щоб суд надав незалежну якісну оцінку всім матеріалам органу досудового розслідування.

Водночас Татаров зазначив, що «Ситник не може бути керівником НАБУ».

«Чому? Пояснюю: є рішення судів першої і апеляційної інстанцій, згідно з якими він визнаний корупціонером, і його ім'я внесено в реєстр корупціонерів НАЗК, і відповідно особа повинна була в перший же день після цього написати заяву про відставку…», – поінформував високопосадовець.

Окремо на запитання щодо того, чи виконує він наразі свої повноваження, Татаров уточнив, що працює заступником голови ОП, і його ніхто не звільняв.

«Відповідно, стосовно своїх повноважень я пропоную звернутися до пресслужби Офісу Президента, вони дадуть вам відповідний коментар… Для того, щоб не було конфлікту інтересів, було прийняте певне рішення, щоб я не комунікував з правоохоронними органами, зокрема, з Генпрокуратурою і НАБУ», – зазначив Татаров.

Нагадаємо, що засідання ВАКС з обрання запобіжного заходу заступнику Єрмака Олегу Татарову перенесли на понеділок 28 грудня через передачу цієї справи від НАБУ до СБУ.

Повідомлялося, що Олег Татаров з адвокатом прийшов на засідання у ВАКС.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: