fbpx
Сьогодні
14:08 24 Гру 2020

Степанов розповів про п’ять етапів COVID-вакцинації українців

У першу чергу вакцинацію від COVID-19 проведуть медпрацівникам, які працюють в ковід-лікарнях, та військовослужбовцям ООС.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Вакцинація буде відбуватися у п'ять етапів.

  1. Перший передбачає вакцинацію людей з критичним ризиком інфікування та тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію COVID-19. Це, перш за все, медичні працівники, які працюють у стаціонарах, де надають допомогу хворим на COVID-19, це військовослужбовці в зоні ООС. На цьому етапі ми плануємо охопити близько 355 тис. людей", – сказав Степанов.
  2. На другому етапі будуть вакцинувати осіб з високим ризиком інфікування COVID-19 та тих, хто надає медичні послуги, планове охоплення — 2,3 млн громадян.
  3. На третьому етапі планується вакцинувати осіб з високим ризиком інфікування COVID-19 та тих, хто виконує функції з підтримки життєдіяльності країни — 7,2 млн людей.
  4. Четвертий етап – вакцинація осіб з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави — близько 11 млн людей.
  5. На п'ятому етапі планується вакцинувати інші категорії населення, які не входять до пріоритетних груп — це особи, молодші 59 років, які не мають супутніх захворювань. Цей етап має проводитися в умовах широкого доступу вакцин від COVID-19 та у разі повного ресурсного забезпечення, планове охоплення – близько 19 млн осіб.

Вакцинація буде проводитися на базі кабінетів та пунктів щеплень, яких станом на грудень 2020 року 11 346.

Окрім цього, будуть створені мобільні бригади з імунізації в усіх регіонах, які зможуть здійснювати близько 100 тис. щеплень на тиждень.

Також, за словами Степанова, будуть створені тимчасові центри вакцинації – за прикладом деяких країн ЄС. Планується створити близько 50 таких центрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: