fbpx
Сьогодні
21:34 24 Гру 2020

"Обійдеться Росії дорожче": у МЗС пояснили мету створення Кримської платформи

Фото Reuters

МЗС України запропонувало євродепутатам приєднатися до роботи Кримської платформи з деокупації півострова.

Що таке Кримська платформа та як вона працюватиме, розповів в ефірі каналу "Україна 24" голова МЗС Дмитро Кулеба.

"З 2014 року не існує жодного формату — усталеного, сформульованого, — в якому держави спільно займалися б досягненням певної мети: деокупації Криму. Для Донецької та Луганської областей такий формат є, він називається Нормандський. Друге. Саме з ініціативи президента Зеленського була розроблена в МЗС концепція Кримської платформи. Це буде об'єднання держав, міжнародних організацій, недержавних гравців, таких як експерти, правозахисні організації.

Кримська платформа буде запущена на саміті, який відбудеться у 2021 році в Києві та збере лідерів інших держав світу та інших представників, про яких я вже згадав. У Кримській платформі буде декілька рівнів: міжурядовий, міжпарламентський, експертний. За всіма цими напрямами буде розгорнута робота, яка наближатиме деокупацію Криму і повернення його Україні", — розповів він.

Кулеба пояснив, як саме працюватиме Кримська платформа.

"Ми будемо обмежувати можливості для російського свавілля в Криму, будемо збільшувати ціну порушення Росією прав людини в Криму, мілітаризації Криму, екологічної ситуації шляхом зміцнення санкцій. І ми будемо робити такі умови для Росії у світовій політиці, які витискатимуть її з Криму. Крим дуже дорого обходиться Росії – і буде обходитися ще дорожче", — сказав він.

Перший міжнародний Кримський саміт може відбутися 21 травня 2021 року в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: