fbpx
Сьогодні
17:10 24 Гру 2020

Кулеба прокоментував ймовірність введення санкцій проти Білорусі

Україні недоцільно на цьому етапі впроваджувати або приєднуватися до економічних санкцій проти Білорусі, оскільки функціонування економіки важливе для обох народів, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це він сказав на онлайн-брифінгу, пише Інтерфакс-Україна.

"Щодо санкцій Європейського Союзу, ми всі санкції вивчаємо. Ми маємо пройти свої внутрішні державні процедури з упровадження тих чи інших санкцій ЄС. Але я можу підтвердити вам абсолютно щиро свою позицію: я вважаю, що Україні недоцільно на цьому етапі впроваджувати або приєднуватися до економічних санкцій проти Білорусі. Стосовно санкцій проти різних білоруських чиновників, задіяних у репресіях проти білоруського народу, то ці люди, безумовно, повинні нести відповідальність", – сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Він наголосив, що економіка – це та сфера, яка важлива і для народу України, і для народу Білорусі, і тут необхідно реалізовувати дуже зважену політику.

Також міністр нагадав, що в середу уряд України ухвалив рішення, що відповідає інтересам білорусів, котрі зазнають тиску в Білорусі, і ще більше спростив процедури, пов'язані з їхнім можливим переїздом, працевлаштуванням в Україні.

"Цю політику підтримки білоруського народу уряд України рішуче продовжить", – заявив Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: