fbpx
Сьогодні
09:43 23 Гру 2020

У Харківському соборі відспівали Кернеса, зараз жителі міста прощаються з мером

фото "Бабель": Черги харківчан до оперного театру, які прийшли попрощатися з Кернесом

У середу, 23 грудня, в Харкові відбудеться похорон мера Геннадія Кернеса, який минулого тижня помер у Німеччині. У місті оголошено траур.

Про це пише "Бабель".

Зранку у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відспівали Кернеса. Службу правив митрополит Онуфрій. Рух навколо собору був обмежений, трансляцію богослужіння на вулиці дивилися кілька десятків людей.

Публічне прощання з мером почалося у фойє Оперного театру з 9:00 до 13:00. На церемонію також прибув мер Києва Віталій Кличко, політики Михайло Добкін, Вадим Новинський.

прощання з кернесом

фото "Бабель": Черги харківчан до оперного театру, які прийшли попрощатися з Кернесом

похорон Кернеса

Фото: Наш Харьков

похорон Кернеса

Фото: Наш Харьков

похорон Кернеса

Фото: Наш Харьков

похорон Кернеса

Фото: Наш Харьков

Потім — похорон на почесній алеї. Кернеса поховають на 2-му міському кладовищі, де поховані відомі харківʼяни. Могила буде розташована навпроти поховань колишніх голів Харківської облдержадміністрації Олександра Масельського та Євгена Кушнарьова.

У місті рух центральними вулицями частково закрили, а водіїв просять не виїжджати у центр. Церемонію прощання і поховання загалом охоронятимуть майже пів тисячі силовиків.

Мер Харкова Геннадій Кернес помер уночі 17 грудня у берлінській клініці "Шаріте", куди його доправили 16 вересня приватним літаком для лікування від коронавірусу та ускладнень, спричинених інфекцією.

11 грудня стало відомо, що стан Кернеса різко погіршився чере відмову обох нирок.

Наразі виконувати обов'язки мера Харкова буде секретар міської ради.

На місцевих виборах 25 жовтня Геннадій Кернес набрав 60,34% голосів виборців та утретє був обраний Харківським міським головою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: