fbpx
Сьогодні
17:49 23 Гру 2020

"Це фігура мови": Арестович прокоментував "План Б" щодо Донбасу

Коллаж: "Восточный вариант"

Україна сьогодні не задіяла "план Б" щодо Донбасу, переговори Тристоронньої контактної групи тривають за планом.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

Арестович пояснив слова віцепрем'єра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, що Україна на Донбасі "вже працює за планом Б".

"План Б" – це фігура мови, це не якийсь план, на якому написано "план Б" і підписи посадових осіб. Просто він на слуху. Пан Резніков грає словами. Давайте подивимося на слова секретаря РНБО, який рік тому напередодні нормандської зустрічі заявив, що РНБО відпрацювала і затвердила п'ять варіантів дій у разі, якщо буде порушено нормандський формат, і його виконання з якихось причин буде неможливе. Поки нормандський формат існує, тривають переговори в рамках ТКГ – все йде за планом. Поки все йде за форматом, ні про який "план Б" не йдеться", – зазначив він.

Радник української делегації в ТКГ нагадав слова Резнікова, що процес повернення Донбасу і Криму розділяється на дві основні гілки – деокупація і реінтеграція.

"Так от, реінтеграція здійснюється безперервно, навіть якщо ще не відбулася деокупація. Це боротьба за уми і серця. Наприклад, гуманітарні питання і питання безпеки, відкриття КПВВ", – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: