fbpx
Сьогодні
14:01 23 Гру 2020

Польща може увійти у ТОП-3 торговельних партнерів України, - посол

За результатами цього року Польща має шанси увійти у трійку найбільших торговельних партнерів України у світі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив посол України у Польщі Андрій Дещиця.

«У разі збереження поточної позитивної динаміки двосторонньої торгівлі, за результатами 2020 року Польща має шанс не лише надолужити показники 2019 року (7,4 млрд дол. – ред.), але й упевнено увійти у топ-3 торговельних партнерів України у світі, випередивши Німеччину», – сказав Дещиця.

За його словами, цього року, попри несприятливі епідемічні обставини, Україні вдалося уникнути «чорного» сценарію й утримати торішні обсяги товарообігу з Польщею.

Як повідомив посол, за результатами 10 місяців 2020 року Польща залишається четвертим найбільшим торговельним партнером України у світі після Китаю, Німеччини та Росії з обсягом двосторонньої торгівлі товарами у майже 6 млрд доларів США. Крім того, Польща є другим найбільшим у світі після Китаю ринком для українського експорту товарів з обсягом 2,6 млрд доларів.

За словами Дещиці, Києву і Варшаві нещодавно вдалося домовитися, щоб кількість дозволів обох країн на автомобільні вантажоперевезення у 2021 році була не нижчою цьогорічного рівня – по 160 тисяч.

«Після тривалих дискусій українській стороні вдалося не допустити зменшення квот обміну дозволами на 2021 рік та утримати їх на рівні попереднього року – 160 тисяч дозволів. Зрозуміло, що цього недостатньо. Тому обов'язково в наступному році повертатимемося до питання надання українським вантажним перевізникам додаткових дозволів»,- наголосив посол України в Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: