fbpx
Сьогодні
23:15 23 Гру 2020

"Поки що – фальцет": міністр оборони Таран прокоментував чутки про свою можливу відставку

Міністр оборони Андрій Таран прокоментував інформацію про свою можливу відставку. Чутки з'явились після того, як комітет Верховної Ради нібито направив президенту Володимиру Зеленському лист про недовіру Тарану.

Зокрема член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін заявив  виданню «Інтерфакс-Україна», що відповідний лист про висловлення недовіри Тарану направили президенту 23 грудня.

«Комітет висловив недовіру міністру оборони. Відповідний лист за підписом голови комітету, пана Олександра Завітневича, було направлено президенту як верховному головнокомандувачу і як людині, яка офіційно вносить подання на призначення і звільнення міністра оборони з посади», – заявив Рахманін.

Водночас сам Завітневич цю інформацію спростував.

‼️До уваги ЗМІ.Інформаційними ресурсами поширюється інформація про, начебто, висловлення недовіри Комітетом…

Posted by Олександр Завітневич on Wednesday, December 23, 2020

«Так, у нас є певні зауваження щодо діяльності міністерства, але всі вони вирішуються в робочому порядку», – сказав голова комітету.

Реакція Андрія Тарана

Сам міністр оборони України Андрій Таран оприлюднив свою позицію на офіційній сторінці Міністерства у Facebook.

Допис у соцмережі цитував Тарана: «Я першим поінформую суспільство, якщо настане час відкривати "третій конверт". Поки що – фальцет».

фальцет
Пізніше допис кілька разів редагували: замінили« фальцет» на «фальшстарт», потім повернули перший варіант з оновленнями, а згодом публікацію повністю видалили.

Нагадаємо Андрія Тарана призначили міністром оборони у березні цього року. Він – генерал-лейтенант у відставці. Професійний розвідник, працював у 1990-х в головному управлінні розвідки Міноборони, з 2008 по 2011 роки був заступником керівника цього управління. За другого президентства Леоніда Кучми Таран був військовим аташе в посольстві України в США.

На Донбасі служив з 2015 року. Тарана призначили в спільний центр контролю та координації за припиненням вогню – керівником після генерала Розмазніна. На президентських виборах 2019 року Таран очолював виборчий штаб кандидата Ігоря Смешка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: