fbpx
Сьогодні
19:56 23 Гру 2020

Не всі ФОПи отримають виплати до кінця року: в Пенсійному фонді назвали причину

фото: Укрінформ

Заступниця голови правління ПФУ Тетяна Король розповіла про те, як відбуваються виплати 8 тис. грн підприємцям.

Про це пише «Україна 24».

«Було вже профінансовано понад 280,3 тис. заяв, які надійшли від приватних підприємців і найманих працівників. Водночас зареєстровано 309,5 тис. заявок на електронному порталі «Дія». Відповідно, Пенсійним фондом вже профінансовано понад 2,2 млрд. Це одноразова фіксована допомога – 8 тис. грн. Ніяких інших варіацій бути не може», – заявила чиновниця.

Вона нагадала, що заявки на виплату оформлюються виключно в електронній формі, виплата здійснюється на банківські рахунки, зазначені застрахованими особами та приватними підприємцями на веб-порталі «Дія».

«Вчора (2,2 млрд грн – ред.) були профінансовані (заяви, подані – ред.) 14-19 грудня. Сподіваюсь, що до кінця дня ми профінансуємо ще 29,2 тис. звернень. Наразі продовжені терміни подання заяви саме ФОПами і найманими працівниками. Раніше граничний термін подання заяв був 21 грудня. На сьогодні термін продовжено до 31 грудня. Тобто ми будемо фінансувати і в поточному році, а оскільки є регламент дії виплат згідно з НБУ, то, відповідно, заяви, які надійдуть 30-31 грудня, будуть профінансовані наступного року», – зазначила Король.

Нагадаємо, що портал "Дія" почав приймати заявки на отримання 8 тисяч одноразової допомоги від держави найманим працівникам та ФОПам, які постраждають через введення локдауну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: