fbpx
Сьогодні
10:48 23 Гру 2020

На "гарячій лінії" МОЗ тепер можна отримати консультацію лікарів

Фото Depositphotos

У контакт-центрі Міністерства охорони здоров'я запроваджений новий сервіс – віддалена консультація лікарів.

Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер, передає Укрінформ.

"Минулого тижня в контактному центрі впроваджено сервіс – віддалена консультація лікарями. На сьогоднішній день люди все-таки потребують можливості проконсультуватися з лікарем. Ми розуміємо, що віддалено ми ніяких діагнозів не ставимо, але є певні побутові питання, є питання, які можна вирішити оперативно, принаймні порадившись з кимось або отримати певну фахову думку", – сказав Кучер.

Він зазначив, що зараз до цього сервісу залучено 10 медичних працівників, серед яких є сімейні лікарі, терапевти та педіатри. За його словами, у будь-якому разі людині в першу чергу потрібно йти до свого сімейного лікаря, але якщо виникають додаткові питання, то у контакт-центрі МОЗ можуть надати консультацію.

"Станом на зараз, вже за тиждень нашими колегами надано 850 консультацій. Планується, що після аналізу цієї роботи ми передивимось, які є стандартні питання та відповіді, і можливо щось інформатизуємо та автоматизуємо. І кількість медичних працівників буде збільшено", – додав Кучер.

Контакт-центр Міністерства охорони здоров'я з питань COVID-19 працює з 2 листопада, за номером 0 800 60 20 19 громадяни можуть поставити питання з приводу діагностики, тестування, госпіталізації та інше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: