fbpx
Сьогодні
15:15 22 Гру 2020

В Україні використовують тести, що виявляють кілька COVID-штамів, - Ляшко

В Україні використовують тест-системи, які дозволяють визначати COVID-19 кількох штамів.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"ВООЗ після заяви Великої Британії звернула увагу всіх країн, щоб вони переглянули тест-системи, які використовуються в країнах саме на їх прицільність до гену шипу S вірусу. В Україні ще на початку пандемії прислухалися до рекомендацій ВООЗ, і допустили до реалізації і використання тест-системи, які визначають РНК вірусу за декількома фрагментами. Ми використовуємо як мінімум дві мішені. Тому навіть при появі декількох штамів наші тест-системи спрацюють, і ми будемо чітко виявляти коронавірусну хворобу і діагностувати" – сказав Ляшко.

Він додав, що наприкінці грудня Центр громадського здоров'я проведе зустріч виробників та постачальників тест-систем для ПЛР на визначення COVID-19.

"Ми проговоримо з ними про зміну праймерів, які Велика Британія опублікує 27 грудня для того, щоб змінити наші ПЛР-системи і додатково додати мішень, яка буде виловлювати білок нового мутованого вірусу", – сказав Ляшко.

Наразі новий варіант SARS-COV-2 виявлений у Великій Британії, Данії, Голландії, а також в Австралії.

Нагадаємо, що Європейське медичне агентство дало дозвіл на ринкове використання вакцини від COVID-19 виробництва компанії BioNTech/Pfizer.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: