До України повертається мокрий сніг та ожеледиця

У більшості областей України у середу очікується мокрий сніг та дощ, уночі 0-5° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Український гідрометцентр.

"У західних, північних, більшості центральних, вдень також в Одеській і Миколаївській областях мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця, на решті території без істотних опадів. Вітер південно-східний та південний, 5-10 м/с. Температура у східних, Сумській та Полтавській областях вночі 5-10°, вдень 1-6° морозу; у західних областях вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла; на решті території вночі 0-5° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла", – йдеться у повідомленні.

У Києві та області 23 грудня вночі без істотних опадів, вранці та вдень мокрий сніг та дощ, слабка ожеледь. Вітер південний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 3-5° морозу, вдень від 1° морозу до 1° тепла, на Київщині вночі 2-5° морозу, вдень від 1° морозу до 1° тепла.

Згідно з прогнозом, у східній частині країни 24 грудня без опадів, температура вночі 5-10°, вдень 1-6° морозу; 25 грудня сніг та дощ (на Харківщині місцями значні опади), налипання мокрого снігу, ожеледь, температура вночі 1-6° морозу, вдень 1-6° тепла. На решті території часом дощ та мокрий сніг, в Карпатах, 25 грудня і в центральних та північно-східних областях місцями значні опади; температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, 24 грудня на заході, 25 грудня і на півдні країни (крім Запорізької області) 1-6° тепла; вдень 1-6° тепла, 24 грудня в західних, 25 грудня у південних областях до 10°, в Криму до 13° тепла.

В Україні, крім західних та південних областей, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця, 24 грудня на Правобережжі туман.

Вітер південний з переходом (крім східної частини країни) на західний, 7-12 м/с, в Карпатах, 25 грудня також на півдні, сході країни та Дніпропетровщині місцями пориви 15-20 м/с.

Синоптики прогнозують 26 грудня у західних та північних областях вночі місцями невеликий мокрий сніг, вдень без опадів, на решті території мокрий сніг та дощ (на півдні переважно дощ); температура вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла, у південній та східній частині 1-7° тепла. 27 грудня у південних, східних, місцями і в центральних областях невеликий мокрий сніг та дощ, на решті території без опадів; температура вночі 1-7° морозу (на півдні близько 0°), вдень від 3° морозу до 3° тепла.

На Київщині 26 грудня вночі очікується місцями невеликий мокрий сніг, вдень без опадів; температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла. 27 грудня без опадів; температура вночі 1-6° морозу; вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У столичному регіоні вночі 24 грудня та вдень 25 грудня невеликі, в решту часу помірні опади переважно у вигляді дощу. Вночі 24 грудня місцями туман, на дорогах ожеледиця. Вітер південний з переходом на західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1-6° тепла.

Київські комунальники уже готуються до негоди, про що вони повідомили у Фейсбуці.

"Аби не допустити ожеледиці, ми оброблятимемо дороги і тротуари посипальними матеріалами. "Київавтодор" готовий до погіршення погодних умов. Маємо 544 одиниці спеціальної техніки. Працюємо у цілодобовому режимі. Закликаємо водіїв бути обачними на дорогах", – повідомляють у "Київавтодорі".

Свіжі дописи

  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Зеленський провів засідання Ставки, зокрема говорили про фронт й виробництво зброї

Президент Володимир Зеленський, 6 травня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Зокрема обговорювалося постачання та виробництво… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Франція відправить свого посла на інавгурацію путіна, – ЗМІ

На "інавгурацію президента" російської федерації володимира путіна, яка відбудеться 7 травня, прибуде посол від Франції.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Зеленський провів телефонні розмови з президентом Польщі та прем’єркою Естонії: про що говорили

Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда обговорили кроки для якнайширшого залучення країн… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Генштаб: на фронті впродовж доби було зафіксовано 87 бойових зіткнень

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.