fbpx
Сьогодні
16:15 22 Гру 2020

Авіакатастрофа на Харківщині: командира військової частини взяли під варту

Фото Reuters

Печерський районний суд м. Києва обрав начальнику військової частини на Харківщині, де розбився навчальний літак Ан-26, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Про це повідомили в ефірі телеканалу «Україна 24».

За даними журналістів, під час судового засідання обвинувачення заявило, що через халатність командира військової частини В'ячеслава Глазунова польоти відбувалися «конвеєрно», літаки злітали та сідали багато разів, що, на думку слідства, не передбачено технічними можливостями машин.

Також слідчі Держбюро розслідувань дійшли висновку, що збільшення кількості місць у літаку з 10 до 20 також мало значення для трагедії.

Натомість адвокат командира частини заявив, що його підзахисний не мав затверджувати план польотів і не робив цього, а літак допускається до польотів за показником загальної ваги, а не кількістю місць у ньому, і вага не була збільшена.

ДБР наполягало на триманні під вартою, зазначаючи, що Глазунов може переховуватися чи впливати на свідків. Підозрюваний зі свого боку зазначив, що не збирається цього робити, крім того, не знайомий з родичами загиблих.

Суд задовольнив клопотання обвинувачення.

Нагадаємо, що урядова комісія проводила роботу з технічного розслідування катастрофи.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. Курсант В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебував на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

Після авіакатастрофи була створена урядова комісія, яка проводила роботу з технічного розслідування катастрофи літака Ан-26Ш.

23 жовтня її очільник віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що, згідно з висновком комісії, причиною катастрофи стали технічні несправності, на які наклався людський фактор, а також "системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: