fbpx
Сьогодні
17:40 22 Гру 2020

Арестович назвав законопроєкт Зеленського щодо територіальної оборони наступним етапом розвитку

В Україні планують розвивати територіальну оборону — відповідний законопроєкт від президента Володимира Зеленського був поданий до Верховної Ради.

Подробиці розповів в ефірі каналу "Україна 24" радник української делегації в Тристоронній контактній групі, радник Офісу президента Олексій Арестович.

"Територіальна оборона в Україні створена ще 2014 року. Зараз ухвалення законопроєкту про територіальну оборону є наступним кроком у розвитку, а після його прийняття буде ще каскад документів, які забезпечуватимуть його виконання. Президент поставив завдання розробити цей законопроєкт 7 вересня, була створена робоча група РНБО, яку очолив заступник секретаря РНБО, генерал-полковник Коваль, і до 29 грудня цей закон має бути внесений на розгляд Верховної Ради", — розповів він.

За словами Арестович, ще один законопроєкт про це подали депутати.

"Альтернативний законопроєкт був внесений минулого тижня, але я можу сказати, що його положення обговорювалися впродовж усієї роботи, яка тривала понад рік, і робоча група працювала спільно. Я думаю, Рада визначиться, який законопроєкт вважати кращим, тим більше що в його розробці брав участь комітет з питань безпеки, оборони та розвитку. Потрібно розуміти, що це не створення системи, а наступний етап її розвитку.

Територіальна оборона — це одна з головних відповідей на зовнішні загрози, які існують для України. Президент у вересні підписав Стратегію національної безпеки та оборони, де враховано досвід останніх військових конфліктів в Україні та світі, врахований досвід партнерів. Ця система зараз розвивається, є п'ять головних завдань. Територіальна оборона може залучатися, наприклад, в разі стихійного лиха або інших надзвичайних ситуацій, вона підпорядковується верховному головнокомандувачу", — розповів він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: