fbpx
Сьогодні
18:25 21 Гру 2020

В Україні виявили новий штам коронавірусу

Фото Reuters

21 грудня український лікар-інфекціоніст з Закарпаття розповів, що має пацієнта, який перехворів на новий штам коронавірусу.

Про це повідомляє "Цензор.нет" з посиланням на один з телеканалів.

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров заявив, що мутований штам коронавірусу через який Німеччина припинила авіасполучення з Британією, виявили на Закарпатті.

"У першу чергу варто зазначити, що мутація вірусу відбувається природним чином, і цей вірус природно мутуватиме дуже активно – точно так само, як вірус гепатиту С або грипу. Чому? Тому що він містить тільки одну РНК, це один носій генетичного матеріалу. Зараз, наприклад, у регіонах, які межують з європейськими країнами, вже можна помітити, що трохи змінюється клінічна картина коронавірусної інфекції, особливо у молодих людей. Тобто може не бути вже аносмії (втрата чутливості до запахів – ред.), але досить активно розвивається ураження легеневої тканини, хоча все проходить у легкій формі", – розповів Петров.

Лікар повідомив, що новий штам вже зафіксовано у пацієнтів з України.

"Один з таких прикладів – мій пацієнт Микола. Він заробітчанин, їздить з України до Чехії й назад. І він уже перехворів на новий штам, про який заявила Велика Британія. Коли йшлося про верифікацію цього, то Україна не має можливості ідентифікувати цей вірус у масовому тестуванні. Але люди, у яких є страховка в країнах ЄС, можуть визначити вже мутований вірус. І таким чином мені вдалося підтвердити, що на Закарпатті вже є випадки інфікування новим штамом вірусу", – зазначив лікар.

Раніше у Британії повідомили про нову мутацію коронавірусу.

Як повідомлялося, Україна може тимчасово обмежити авіасполучення з Великою Британією через новий штам коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: