fbpx
Сьогодні
18:02 21 Гру 2020

У Зеленського назвали "більш реалістичну" дату отримання траншу МВФ

Наступний транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) можна очікувати наприкінці березня.

Про це повідомив радник президента України Олег Устенко в ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко" на Еспресо.TV.

За його словами, якщо дивитися на будь-яку програму з МВФ, то вона заточена на те, щоб вивести на шлях стійкого економічного зростання.

"І, дійсно, те, що стосується Національного банку України, то головне, що турбувало увагу багатьох – це чи залишиться/не залишиться Національний банк незалежним. Але це питання відпало, адже для всіх це питання очевидне. Національний банк – незалежна інституція", – сказав Устенко.

Він нагадав, що в інтерв'ю New York Times президент Володимир Зеленський теж зачіпає питання незалежності Національного банка.

"І ще раз чітко артикулює, що він не втручається в процеси, які в них є. Але на скільки він розуміє, то, так, Національний банк повністю незалежний і справляється з тим порядком денним, який у них є. А у них порядок денний глобальний. Це і монетарної політики стосується, яку вони проводять, і забезпечення фінансової стабільності в країні, що, у першу чергу, стосується питань пов'язаних з інфляцією, пов'язане з монетарними процесами. Що стосується питання судової реформи, що стосується ось цієї конституційної кризи – вони обговорюються. Але, оскільки я не є профільним спеціалістом у цьому питанні, я не готовий коментувати далі", – зауважив Устенко.

Радник президента наголосив, що наступний транш від МВФ можна очікувати наприкінці березня.

"Це достатньо реалістичний прогноз. Тому що місія почала працювати зараз. Я розумію, буде перерва на час різдвяних свят, і новорічних свят. І далі місія буде продовжувати роботу в онлайн-режимі. Потім, якщо припустити, що до середини січня місія завершить свою роботу, то, як мінімум, треба ще два-три тижні для того, щоб вони відпрацювали той матеріал, який в них вже буде зібраний під час місії. І це рухає нас десь до першої половини лютого. Вони повинні повернутися зі своїми висновками та рекомендаціями назад в Україну. Я думаю, що це ще тиждень-два переговорного процесу. І потім може виноситись питання України на засідання Ради директорів МВФ. Тому, це десь кінець березня, здається більш реалістична дата", – додав Устенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: