fbpx
Сьогодні
09:43 21 Гру 2020

Канада призупиняє авіарейси з Великої Британії на 72 години через новий штам COVID-19

Фото: mustafanayyem

Влада Канади оголосила про введення заборони на три доби на всі авіарейси з Великої Британії, починаючи з понеділка.

"Сьогодні вдень я провів зустріч з групою реагування на інциденти. Ми зосередилися на новому варіанті COVID-19, виявленому в Великій Британії, і вирішили ввести нові прикордонні обмеження, щоб ви – і люди в усій країні – були в безпеці", – написав у Twitter прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Сьогодні опівночі і протягом наступних 72 годин всім рейсам з Великої Британії буде заборонений в'їзд в Канаду. Прибулих пасажирів піддадуть повторному огляду і посиленим заходам", – додав він.

У неділю низка європейських країн почала закривати кордони для прибулих з Великої Британії після того, як було оголошено про посилення пов'язаних із новим штамом COVID-19 обмежень в Лондоні і Південній Англії.

Так, Франція оголосила про тимчасове припинення транспортного руху з Великої Британії зважаючи на ситуацію з новою мутацією вірусу COVID-19.

Про припинення авіаційного та залізничного сполучення з Великою Британією через побоювання занести новий різновид вірусу на континентальну частину Європи оголосила влада Бельгії і Нідерландів. Ірландія заборонила польоти і пороми з Великої Британії на 48 годин.

Італія заборонила авіапасажирам в'їжджати до Великої Британії до 6 січня. Жителі Італії, як і раніше, зможуть покинути Британію, щоб повернутися додому. Польоти з Великої Британії заборонили Австрія і Німеччина.

Іспанія скоротить польоти, якщо не буде спільної відповіді ЄС на загрозу, що походить від нового штаму вірусу.

Влада Португалії заявила, що тільки португальці і жителі країни можуть приїхати з Великої Британії. Кожен повинен пред'явити докази негативного тесту на COVID-19, який можна зробити в аеропортах.

Чеська Республіка ввела обов'язковий 10-денний карантин для всіх, хто прибуває з Великої Британії, починаючи з неділі. Фінляндія, Данія та Аргентина також заборонили в'їзд до Великої Британії мандрівникам.

Серед інших призупиняє польоти з Великою Британією Болгарія до 31 січня. Латвія і Естонія також оголосили про припинення авіасполучення з Великою Британією до кінця року.

Також готується заборонити в'їзд з Великої Британії Швеція. Туреччина припиняє польоти з Великої Британії, Данії та Нідерландів, а Саудівська Аравія припинила всі міжнародні рейси для мандрівників на тиждень, а також в'їзд через сухопутні і морські порти.

Ізраїль заборонив в'їзд всім не ізраїльтянам, що летять з Великої Британії, Данії та Південної Африки. Ізраїльтяни, які прибувають з Великої Британії, повинні будуть ізолюватися в спеціально відведеному готелі протягом двох тижнів.

Колумбія, Марокко, Чилі, Аргентина призупинили прямі рейси до Великої Британії і з неї. Еквадор також розглядає питання про посилення заходів з боротьби з поширенням вірусу.

Згідно зі спільною заявою, опублікованою в неділю міністерствами охорони здоров'я і внутрішніх справ Аргентини, ще один рейс з Великої Британії зможе приземлитися в міжнародному аеропорту Буенос-Айреса в понеділок вранці. Пізніші рейси були скасовані.

Чилійський уряд оголосив у Twitter, що всі рейси до Великої Британії і з неї будуть припинені, починаючи з вівторка, і що мандрівники, які були у Великій Британії протягом останніх 14 днів, повинні будуть пройти самокарантин.

Президент Колумбії Іван Дуке також оголосив, що всі польоти між Колумбією і Великою Британією будуть припинені, починаючи з понеділка. Мандрівники, які були у Великій Британії протягом останніх 14 днів, також повинні будуть пройти самокарантин при в'їзді в країну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: