fbpx
Сьогодні
22:56 21 Гру 2020

Байден вакцинувався від коронавірусу

Фото

Обраний президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден отримав щеплення від коронавірусу. Процес вакцинування був публічним та транслювався онлайн.

Вакцинування Байдена транслював телеканал ABC News.

Так, 78-річний американський політик отримав вакцину від коронавірусу, розроблену компаніями Pfizer та BioNTech. Щеплення Байдену зробили в одній з лікарень у штаті Делавер.

"Немає про що турбуватися", – сказав Байден під час процедури.

Щеплення йому робила Табе Мас, практикуюча медсестра і глава Служби охорони здоров'я співробітників, в кампусі Christiana Care в Ньюарку, штат Делавер.

Байдену вкололи препарат виробництва компанії Pfizer, який першим отримав схвалення регулюючих органів США.

Отримавши щеплення, Байден подякував адміністрації Трампа за її роботу, заявивши, що вона "заслуговує на деяку похвалу за те, що взялася за справу за допомогою операції Warp Speed".

Дружина політика, нова перша леді, доктор Джилл Байден, отримала дозу вакцини раніше того ж дня. Обраний віцепрезидент, сенатор Камала Харріс з Каліфорнії та її чоловік Дуг Емхофф будуть вакциновані наступного тижня.

Нагадаємо, 14 грудня, у Сполучених Штатах Америки почалася масова вакцинація населення від коронавірусу. Першою дозу вакцини отримала медична сестра з Нью-Йорка.

Лікарі використовують вакцину виробництва компаній Pfizer і BioNTech. Пізніше схвалення органів охорони здоров'я отримала вакцина компанії Moderna. 19 грудня повідомлялося про початок поставок даного препарату в США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: