fbpx
Сьогодні
16:04 20 Гру 2020

Зеленський заявив, що США мають ключову роль у реінтеграції Донбасу та деокупації Криму

фото: Офіс президента

США відіграють ключову роль у реінтеграції Донбасу та деокупації Криму.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю The New York Times, відповідаючи на запитання "У новому році в Сполучених Штатах буде новий Президент. Якими ви бачите відносини між США та Україною?".

"Нам потрібна реінтеграція Донбасу. А щоб реінтегрувати Донбас, потрібні сильні компанії, сильні технології, безпека та гроші. І тут, я вважаю, ми не впораємося самі. І ми бачимо вільну економічну зону на території Донбасу, щоб там були певні преференції для того, щоб зайшов бізнес. І тут ключову роль могли б відіграти Сполучені Штати Америки", – йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що США – гарант безпеки у світі, серйозний стратегічний гравець, тому "такі кроки могли б прискорити фінал війни на Донбасі і початок великого будівництва, великої реінтеграції Донбасу".

Зеленський додав, що однозначно не обійтися без Сполучених Штатів у питанні Криму, тому що його деокупація не перебуває на порядку денному Нормандського формату та Мінських угод. "Шість років це питання було в повітрі, і дійсно, Європа та Сполучені Штати Америки опційно робили все можливе, але кроки з деокупації має робити відповідний союз держав, союз лідерів, у якому буде визначена карта всіх кроків з деокупації Кримського півострова", – сказав президент.

Очільник країни також вважає, що США можуть стати лідером у цьому напрямку у межах роботи "Кримської платформи".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: