fbpx
Сьогодні
08:56 20 Гру 2020

Зеленський заявив, що бажає бачити Байдена серед учасників Нормандського формату

фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що участь президента США Джо Байдена у переговорах Нормандського формату дозволить пришвидшити процес повернення Донбасу та Криму.

Про це президент Зеленський розповів у інтерв'ю The New York Times.

"Ситуація страшна, тому я кажу справедливо – Донбас без України вмирає. Тому я вважаю, що Сполучені Штати Америки можуть дуже сильно вплинути. Я вважаю, що посилити наші переговори в Нормандському форматі міг би Президент Байден, знову ж таки тому, що він добре розуміє питання України та Росії. По-друге, він говорив про безпеку у Європі, і, по-третє, ми вважаємо, що говорити просто про фінал війни вже мало", – міркує президент.

Окрім того, він зазначив, що для відновлення Донбасу потрібні величезні фінанси, потужні компанії, технології та безпека – що і можуть надати Сполучені Штати.

"Ми розуміємо, що Сполучені Штати Америки на сьогодні – гарант безпеки у світі, серйозний стратегічний гравець, тому такі кроки могли б прискорити фінал війни на Донбасі і початок великого будівництва, великої реінтеграції Донбасу", – підкреслює Зеленський.

Так само Зеленський вірить у те, що США може посприяти поверненню Криму до України.

"Зараз ми створюємо "Кримську платформу" і, звісно, хотіли б у ній бачити ті країни, які будуть ключовими гравцями, ключовими гарантами повернення та деокупації Криму. Повернення Криму і нашої територіальної цілісності. І США могли б бути лідером у цьому напрямку", – зазначає президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: