fbpx
Сьогодні
17:54 20 Гру 2020

У Японії створили екологічний рукомийник, який працює без під'єднання до водопровода

Фото: 5 канал

Рукомийник просто неба відтепер невід'ємний атрибут токійської вулиці. Це не артоб'єкт, а справжня раковина – новітня розробка винахідників.

Встановили її у кварталі Ґіндза – одному з найбагатших і найпопулярніших торговельних районів міста – щоби відвідувачі могли подбати про гігієну на тлі пандемії, пише 5 канал.

"Ми не хочемо провокувати скупчення людей, але прагнемо показати, що Ґіндза – безпечне місце. Тож мета цього проєкту – якомога частіше нагадувати людям про чистоту та правила гігієни", – каже керівник з організації масових заходів Акіра Іто.

Мийка безконтактна: кран і дозатор мила працюють шляхом датчиків руху.

А головне – екологічна: не підключається до водопроводу, натомість працює за рахунок переробки води.

Очищення відбувається у 3 стадії: спершу фільтрація, потім обробка хлором та зрештою дезінфекція ультрафіолетом. У середньому, 20-ти літрів води вистачає для пів тисячі змивань. Після 2 тисяч використань фільтри замінюють.

"На тлі пандемії COVID-19 ми вирішили, що було б чудово, якби люди могли помити руки будь-де і будь-коли. Фактично, в основі цієї мийки – величезна фільтрувальна станція, яку ми зменшили у тисячу разів. Але зберегли її реальну потужність", – каже винахідник Йосуке Маеда.

Надсучасна мийка дбає про чистоту не лише рук, але й смартфонів. Щоби продезінфікувати ґаджет, його слід піднести до вбудованого пристрою, який упродовж 20-30 секунд випромінює ультрафіолет.

"Ми часто забуваємо стерилізувати смартфони. Я користуюся ним весь час, але ніколи не задумувалася, що замало його дезінфікую. Добре, що ця машина нагадує мені про те, що смартфон завжди потрібно тримати у чистоті", – каже жителька Токіо Нацуко Моріяма.

Поки що безпровідні рукомийники можна побачити лише у японських містах таких виготовили вже 4 тисячі. Втім наступного року новинка з'явиться і за кордоном. Найбільше замовлень винахідникам надійшло зі США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: