fbpx
Сьогодні
20:55 20 Гру 2020

У Байдена назвали відповідальних за енергетику та клімат

Фото Reuters

Обраний президентом США Джо Байден у суботу, 19 грудня, представив нових членів своєї адміністрації, котрі відповідатимуть за питання клімату та енергетики.

Про це пише Reuters.

Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) може очолити Майкл Ріган. Якщо кандидатуру голови агентства підтримає Сенат, Ріган стане першим темношкірим на цій посаді.

Національним радником з питань клімату може стати Джина Маккарті – в адміністрації 44-го президента США Барака Обами вона очолювала Агентство з охорони навколишнього середовища.

На посту міністра енергетики Байден хотів би бачити колишнього губернатора штату Мічиган Дженніфер Гренхольм, її кандидатуру також має затвердити Сенат.

Член Палати представників Деб Хааланд може очолити Міністерство внутрішніх справ, а також стане першим представником корінних народів в уряді Сполучених Штатів.

Байден має намір зробити боротьбу зі зміною клімату одним із пріоритетів своєї політики на посаді глави держави. Зокрема, він планує повернути США у Паризькуе кліматичну угоду, з якої країну вивів його попередник Дональд Трамп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: