fbpx
Сьогодні
15:54 19 Гру 2020

Японію засипало снігом: фото

Через сильний снігопад в Японії понад 10 тисяч будинків знеструмлено, а близько тисячі транспортних засобів застрягли на трасі, що сполучає Токіо і Ніїгату.

Про це повідомляє Kyodo News.

Снігопад, який розпочався ввечері в середу, спричинив численні затори на дорогах.

У деяких районах країни спостерігався рекордний рівень снігу. Зокрема, в Мінакамі в префектурі Гумма випало 217 см снігу за 72 години, тоді як в Юдзаві в префектурі Ніїгата станом на 8 ранку зафіксовано понад 180 см снігу.

Поліція та оператор автобану повідомили, що в одному місці затор через снігопад сягнув 16,5 км.

Щоб відкопати транспортні засоби один за одним, рятувальники застосовували важку техніку та фізичну працю, але приблизно тисяча машин досі заблоковані на дорозі.

"Ми намагаємося всіма силами врятувати водіїв та пасажирів, ми готові продовжувати операцію вночі", – заявив AFP представник підрозділу з управління катастрофами в Ніїґаті у четвер ввечері.

Схожий затор утворився на сусідній швидкісній трасі Йосінецу, де застрягли 300 транспортних засобів, доки їх не звільнили у четвер вранці.

За даними метеорологічного агентства, сильні снігопади – їх вважають найінтенсивнішим похолоданням цього року – можуть тривати всі вихідні.

Прем'єр-міністр країни Йосіхіде Суга скликав екстрене засідання уряду і закликав громадськість бути обережними.

Снігова буря вдарила по країні саме тоді, коли Японія бореться з третьою хвилею коронавірусу, яка спричинила безпрецедентний тиск на лікарні країни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: