fbpx
Сьогодні
21:11 19 Гру 2020

Виплати підприємцям: у Кабміні зробили роз'яснення

Фото ukrinform.ua

Міністр економіки Ігор Петрашко розповів, як Кабмін надаватиме підприємцям і найманим працівникам, які постраждали від карантину, матеріальну допомогу в 8 тис. грн.

Про це пише "Україна 24".

"Наймані працівники можуть працювати як у фізичних ФОПів, так і в компаніях іншої форми власності. Наприклад, якщо підприємство, ТОВ або ФОП, має 10 найманих працівників, то всі 10 працівників подаються самостійно через "Дію", отримуючи компенсацію 8 тис. грн. У випадку самого ФОП, ФОП також отримує ці 8 тис. грн", – сказав міністр.

За словами Петрашка, виплати почнуться з наступного тижня.

"Ми орієнтуємося, що з 22-го числа, відразу після завершення так званого нашого першого дедлайну, ми почнемо виплати. Звертаю увагу, щоб прискорили подачу заявок… ФОПам і найманим робітникам до 21 грудня подати документи означає, що ці люди отримають до кінця року гроші на свій рахунок. Хто подасться після 21 грудня, швидше за все, отримає вже на початку наступного року. Це пов'язано з адмініструванням, необхідністю обробки реєстрів", – зазначив він.

У свою чергу, економіст Олег Пендзин дав пораду тим, хто буде подавати документи на отримання допомоги.

"Там є перелік документів, які необхідно подати. Ви їх подаєте зараз, але потім, на наступний рік, ви будете здавати звіти в податкову як фізична особа-підприємець. Так от, бажано було б, щоб те, що ви зараз подаєте на отримання цієї допомоги, з тим, що ви будете подавати в податкову в наступному році, збігалося. Щоб потім не трапилася ситуація, що раптово ви не ті цифри дали для того, щоб отримати допомогу", – сказав економіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: