fbpx
Сьогодні
15:32 19 Гру 2020

У Єревані розпочала жалоба за загиблих у війні в Нагірному Карабаху

У суботу, 19 грудня, через 40 днів після завершення бойових дій у Єревані відбувається жалобна хода від площі Республіки до військового кладовища "Ераблур". Цю ходу очолює прем'єр-міністр Нікол Пашинян.

Про це повідомляє DW.

Кілька тисяч людей, серед яких родичі загиблих у карабахській війні, протестували проти допуску Пашиняна до цвинтаря. Прохід глави вірменського уряду до місця проведення жалобних заходів забезпечувались силами поліції.

Матері загиблих у Нагірному Карабаху вірменських військових напередодні у пресі попереджали, що не допустять Пашиняна до кладовища, оскільки "вважають його головним винуватцем поразки у війні, закидають йому недолуге керівництво та загибель їхніх дітей".

Пашинян у телезверненні з нагоди триденної жалоби напередодні заявив, що те, що відбулось у Карабаху, "не могло бути наслідком помилок однієї людини чи кількох, одного року чи кількох". "Ми припускались помилок протягом багатьох років, вони мали системний характер", – зазначив він і додав, що обставини війни мають бути вивчені, а винуватці за конкретними епізодами мають бути виявлені і притягнені до відповідальності.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: