fbpx
Сьогодні
20:25 19 Гру 2020

У "Слузі народу" заявили, що політична еліта України не виробила стратегію співіснування з РФ

Фото ВВС

У політичних еліт України немає стратегії розвитку відносин з РФ.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявила народний депутат від партії "Слуга народу" Ірина Верещук, передає УНН.

"Політична еліта не має стратегії. Я зараз говорю в цілому. Політична еліта України не виробила стратегію співіснування з РФ. Хтось говорить і ратує за те, щоб пробачити абсолютно усі гріхи Росії та працювати з нею, хтось навпаки каже – обнести все колючим дротом і взагалі розірвати зв'язки, хтось – за серединне рішення. Але єдиного консенсусного рішення немає. Як, наприклад, в Ізраїлі: політична еліта Ізраїлю чітко розуміє, якою є політична стратегія Ізраїлю і тому вони мають успіх. І хай всередині країни у них є тривалі суперечки, але вони рухаються і розуміють, що ззовні є ворог, з яким треба боротися. У нас наче розуміння є, а коли ми говоримо про торгівельні зв'язки, ми всі розуміємо, що є їхні товари, які ми не можемо замінити та мусимо користуватися послугами РФ. Тут питання стратегії", – сказала вона.

Верещук каже, що влада країни мусить виробити цю стратегію і поінформувати людей.

"Після розробки стратегії ми маємо прийти до суспільства і сказати: люди, ситуація буде такою: наші військові будуть зміцнювати свою обороноздатність, Міноборони буде розробляти політику у даному напрямку, Мінекономіки буде рухатись так, дипломатія – так. Тобто спочатку стратегія серед еліт, а потім – розмова із суспільством", – додала нардеп.

Нагадаємо, було оприлюднено інформацію, що були випадки "кнопкодавства" під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що справа щодо цього буде розглядатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: