fbpx
Сьогодні
09:42 19 Гру 2020

Любченко: напрацьований законопроєкт, який влаштовує протестуючих ФОПів

Голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив про готовність компромісного законопроєкту, який відповідає вимогам протестувальників фізосіб-підприємців.

"Нещодавно, минулими вихідними, був напрацьований законопроєкт, який повністю влаштовує керівників акцій, які були ними на той момент – Доротича, Орлова … І ми знайшли повний компроміс, навіть як податкова служба", – сказав Любченко в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" в п'ятницю ввечері.

Він уточнив, що фахівці Державної податкової відпрацьовували пропоновані законодавчі зміни відповідно до вимог протестувальників ФОП.

"Ми знайшли компроміс, відпрацювали законопроєкт, зараз м'яч на боці ФОП і парламенту. Я не хочу, щоб податкова служба втягувалася в політичні процеси і формувала політику", – додав він.

Нагадаємо, для розв'язання питання з мікробізнесом у Офісі Президента було створено відповідну координаційну раду.

15 грудня через протести підприємців були перекриті вулиці Грушевського, Садова та Інститутська. Це — найчисельніший мітинг ФОПів за останній час.

Під час мітингу відбулися зіткнення протестувальників із поліцією, унаслідок чого 40 поліцейських отримали хімічні опіки очей.

Верховна Рада 1 грудня ухвалила закон, яким відтермінувала на рік обов'язкове застосування касових апаратів для деяких ФОПів. (№4439-д). 7 грудня Президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: