fbpx
Сьогодні
17:48 19 Гру 2020

Адвокат заявив, що справа НАБУ проти Татарова стосується знижки на парковку

Кримінальне провадження НАБУ стосовно заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва, а не «квартир для Нацгвардії».

Про це повідомив адвокат Татарова Олександр Кузьменко.

«Засобами масової інформації поширюються недостовірні відомості про предмет досудового розслідування у кримінальному провадженні, за яким нібито сьогодні повідомили про підозру моєму клієнтові Олегу Татарову. Так, за повідомленнями ЗМІ, йдеться про справу «квартир для Нацгвардії». Насправді йдеться про фальсифікацію НАБУ кримінального провадження про знижку на паркувальне місце в одному з житлових комплексів Києва», – йдеться в дописі адвоката.

Крім того, Кузьменко оприлюднив офіційне звернення до НАБУ, в якому інформується про готовність Татарова «прибути для проведення процесуальних дій у будь-який час в орган досудового розслідування».

НАБУ звернення

В Офісі Президента прокоментували ситуацію щодо Татарова.

Нагадаємо, згідно з даними директора НАБУ Артема Ситника, Олег Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Олег Татаров у відповідь пообіцяв подати до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти директора НАБУ.

Ситник розкрив деталі епізоду щодо Татарова після того, як генпрокурорка Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася. Через що Татарову не встигли вручити підозру.

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування фігурантів справи, в якому, можливо, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше Олег Татаров працював в його компанії "фахівцем зі схем".

Татаров став заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака 5 серпня 2020 року. За президентства Віктора Януковича він був начальником Головного слідчого управління МВС України. Його посада підпадала під дію закону про очищення влади, втім, йому вдалося уникнути люстрації.

18 грудня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у хабарництві заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: