fbpx
Сьогодні
20:46 18 Гру 2020

Єрмак зустрівся з представниками малого бізнесу щодо створення координаційної ради

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів нараду з представниками малого підприємництва щодо створення координаційної ради, яка має напрацювати законодавчі зміни для комплексного вирішення проблем малого та мікробізнесу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

За його словами, створення координаційної ради є ініціативою президента України Володимира Зеленського задля підтримки малого бізнесу.

Він зауважив, що рада має стати майданчиком для дискусій задля напрацювання рішень, які потім можуть втілюватися через відповідні проекти законів та постанов, що їх ухвалюватиме парламент або уряд.

"Ми відкриті до діалогу. Ми зацікавлені в тому, щоб це був дійсно робочий механізм, який працював би, і мав ефект і для країни, і для влади, і для підприємців", – додав Андрій Єрмак.

Єрмак сказав, що влада вже вжила чимало заходів задля покращення становища малих підприємців, однак, наголосив він, влада розуміє, що цього недостатньо, й тому виступає за діалог про найболючіші проблеми малих підприємців, щоб разом з представниками спілок і об'єднань знайти спільні рішення.

Андрій Єрмак нагадав, що задля цього головам ОДА було доручено створити робочі групи, діяльність яких координуватиме перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко.

"Тобто в нас буде координація з кожним регіоном України. Тому що є загальнодержавні питання, а є ті, що стосуються окремих регіонів, які мають свої особливості. Нам важливо почути кожного підприємця, де б він сьогодні не перебував", – зазначив керівник Офісу Глави держави.

До дорадчого органу при Президентові України ввійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об'єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу Президента України. Всі вони взяли участь у сьогоднішній нараді за допомогою відеозв'язку.

Координаційна рада з питань мікробізнесу має розпочати роботу вже наступного тижня, щоб не зволікати з розв'язанням усіх озвучених питань.

Нагадаємо, 16 грудня президент України Володимир Зеленський ініціював створення координаційної ради, мета якої є напрацювання законодавчих змін щодо комплексного вирішення проблем мікробізнесу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: