fbpx
Сьогодні
12:04 18 Гру 2020

В Україні до кінця року кількість випадків COVID-19 сягне 1 мільйона, - прем'єр

фото: УНІАН

В Україні загальна кількість виявлених випадків захворювання на коронавірус до кінця року сягне 1 млн осіб.

Про це Денис Шмигаль зиявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«У світі захворіло 75 млн людей по всьому світі, майже 1 млн 700 тис. людей у світі померли внаслідок ускладнень від цієї хвороби. В Україні загальна кількість виявлених випадків до кінця року сягне 1 млн», – сказав Шмигаль.

За його словами, уряд має комплексне бачення щодо протидії пандемії – від антикризових кроків тут і зараз до чіткого плану на найближчі місяці та найближчі роки. Прем'єр зазначив, що КМУ запровадить із 9 січня оптимальну модель посиленого карантину, збільшить кількість тестувань, згодом здійснюватиметься безкоштовна вакцинація окремих груп населення.

«Ми вже декілька місяців працюємо на удосконаленням системи нагляду на предмет дотримання контактними особами правил самоізоляції», – додав Шмигаль.

Прем'єр відзначив, що уряд також працює над посиленням спроможності медичної системи боротися із коронавірусом.

За його словами, у українських лікарнях зайняті понад 26 тисяч ліжок, виділених для лікування пацієнтів із коронавірусом.

«Якщо на сьогодні кількість (зайнятих – ред.) ліжок для хворих на коронавірус в Україні зменшується, з 28-27 тисяч на день – зараз трохи більше 26 тисяч ліжок, то кількість ліжок, забезпечних киснем, на сьогодні становить понад 34 тисячі, і щотижня ця кількість додається», – сказав Шмигаль.

Він нагадав, що поставив МОЗ завдання забезпечити до 80% ліжко-місць киснем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: