fbpx
Сьогодні
20:17 18 Гру 2020

У Бельгії розповіли про ціну вакцини. У Pfizer цим невдоволенні

Американський виробник вакцини Pfizer поскаржився на порушення конфіденційності після того, як політик у Бельгії опублікував ціну замовленої країною вакцини проти COVID-19.

Про це повідомляє Reuters.

Бельгійський держсекретар Єва Де Блікер опублікувала в Твіттері таблицю із кількістю доз та ціною за дозу кожної вакцини після 30-годинних дебатів про бельгійський бюджет у парламенті. Згодом вона видалила свій твіт.

Компанія Pfizer та її німецький партнер BioNTech, вакцина проти COVID-19 яких була першою схвалена західними регуляторами, є серед постачальників до Європейського Союзу, включаючи до Бельгії.

Елізабет Шрепен, прессекретар американського виробника ліків, заявила бельгійському щоденнику Le Soir, що публікація деталей є порушенням конфіденційності.

"Ці ціни охоплюються положеннями про конфіденційність у контракті з Європейською комісією", – сказав Шрепен.

У таблиці, коротко опублікованій Де Блікер, показано, що уряд Бельгії заплатив 12 євро за дозу, щоб придбати близько п'яти мільйонів пострілів вакцини Pfizer/BioNTech.

Джерела, знайомі з цим питанням, повідомили Reuters, що ЄС погодився платити 15,50 євро за дозу вакцини Pfizer/BioNTech.

"Ми не можемо нічого сказати про цю справу, все щодо вакцин та цін охоплюється положеннями про конфіденційність, в інтересах суспільства, а також в інтересах переговорів, що тривають", – заявив представник Європейської комісії на щоденному брифінгу новин у п'ятницю.

Генеральна асоціація лікарської галузі Бельгії заявила, що витік інформації є "серйозним порушенням положення про конфіденційність і завдає шкоди самому уряду".

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: