fbpx
Сьогодні
12:56 18 Гру 2020

Шмигаль сказав, що Україна отримає вакцину від COVID-19 не пізніше Європи

English version here

Кошти на вакцини від коронавірусу наступного року виділятимуть зі спецфонду державного бюджету.

Про це повідомив Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«У березні очікується перша партія з 8 млн доз вакцин для 4 млн українців в рамках ініціативи COVAX. Кошти на закупівлю закладені в Держбюджет… Дякую народні депутати, за те, що проголосували за створення відповідного спеціального фонду. В наступному році цей спецфонд буде використовуватися для закупівлі і забезпечення вакцинування», – сказав Шмигаль.

Він додав, що вакцинацію від коронавірусу проводитимуть на базі існуючих кабінетів щеплень, яких станом на грудень цього року нараховується більше 11 тисяч.

Окрім того, за словами глави уряду, передбачається створення мобільних бригад та залучення сімейних лікарів, через яких відбуватиметься щеплення від COVID-19.

За словами Шмигаля, основним завданням плану вакцинації є охоплення вакцинацією проти коронавірусу 50% населення України.

Пріоритетними групами населення будуть медпрацівники, військовослужбовці, які беруть участь в Операції об'єднаних сил, працівники соцсфери, особи , які проживають в закладах з надання довгострокового догляду та підтримки, працівники критичноважливих структур державної безпеки, включаючи ДСНС, Нацгрвардію, ЗСУ, Нацполіцію, військовослужбовці МВС, працівники сфери освіти, люди похилого віку.

Шмигаль додав, що Україна отримає вакцину від COVID-19 не пізніше Євросоюзу, паралельно відбуватиметься вакцинація за державний кошт та вакцинація на комерційній основі.

"Україна отримає вакцини не пізніше , ніж їх отримає Європа. Це добровільна справа, буде паралельно проходити план вакцинування безкоштовний за рахунок держави тих груп, які визначені, в тому числі за рекомендаціями ВООЗ. Також паралельно це буде комерційний продукт. Отримати це щеплення можна у відповідних кабінетах, або у відповідно облаштованій інфраструктурі", – сказав прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: