fbpx
Сьогодні
15:55 18 Гру 2020

ДБР назвало причини авіакатастрофи на Харківщині

Досудове розслідування встановило, що безпосередньою причиною катастрофи літака Ан-26 у Харківській області ввечері 25 вересня була сукупність помилкових рішень і дій командира за відсутності контролю з боку керівництва управління польотами.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу Головного слідчого управління ДБР Вадим Приймачок, передає Укрінформ.

«Досудове розслідування встановило, що безпосередньою причиною катастрофи була сукупність помилкових рішень і дій командира за відсутності контролю з боку керівництва управління польотами… Не було правильно визначено посадкову конфігурацію… Були певні помилки в техніці пілотування, неправильно було обрано темп», – сказав Приймачок.

За його словами, під час зльоту була виявлена поломка в одному із двигунів, а зліт потрібно було продовжувати, оскільки на той момент швидкість розгону була зльотною і літак пройшов на злітній смузі точку, за якою можливо було б здійснити безпечну посадку, а в подальшому у зв'язку із неправильним регулюванням потужностей двигунів фактично перейшов у режим зварювання та в подальшому – у некероване падіння.

За словами Приймачка, вивести із цього стану літак екіпаж не міг, але в такому випадку мали втрутитися представники керівництва управління польотами, бо знали, що допустили льотчиків з недостатніми навичками, і забезпечити безпечний політ і безпечну посадку, чого зроблено не було.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. Курсант В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебував на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

Після авіакатастрофи була створена урядова комісія, яка проводила роботу з технічного розслідування катастрофи літака Ан-26Ш.

23 жовтня її очільник віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що, згідно з висновком комісії, причиною катастрофи стали технічні несправності, на які наклався людський фактор, а також "системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: