fbpx
Сьогодні
13:11 18 Гру 2020

Авіакатастрофа на Харківщині: ДБР оголосило підозру трьом офіцерам

ДБР оголосило підозри у справі щодо катастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині, яка сталася 25 вересня.

Про це повідомили на брифінгу начальник відділу ДБР Вадим Приймачок і заступник керівника Спеціалізованої військової прокуратури в оборонній сфері Сергій Личик.

"Ми повідомили про підозру керівнику польотів військової частини, командиру військової частини, який затверджував плановість польотів, а також повідомлено про підозру командувачу Повітряних сил Збройних сил України, чиє недбальство до своїх посадових обов'язків призвело до трагедії", – сказав Приймачок.

Командувачем Повітряних сил ЗСУ є генерал-полковник Сергій Дроздов.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. Курсант В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебував на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

Після авіакатастрофи була створена урядова комісія, яка проводила роботу з технічного розслідування катастрофи літака Ан-26Ш.

23 жовтня її очільник віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що, згідно з висновком комісії, причиною катастрофи стали технічні несправності, на які наклався людський фактор, а також "системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: