fbpx
Сьогодні
13:28 17 Гру 2020

Верховна Рада призначила Лещенка міністром аграрної політики та продовольства: що про нього відомо

Верховна Рада призначила Роман Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.

Його кандидатуру підтримали  242 народних депутати.

"Відновлення історичної справедливості в частині відновлення міністерства. Воно є основним захисником інтересів аграрного сектору. Сектор має чітко мати свою стратегію розвитку і має бути інституційна позиція, де ми бачимо його через 10 років. Де поділися 5 млн га земель, які були на балансі держави?", – заявив Лещенко під час виступу у Верховній Раді.

Він наголосив, що коли був головою Держгеокадастру ще не бачив такої протидії роботі.

"3 млрд грн ми витрачаємо, щоб утримувати штат посадових осіб. У нас немає аналітики щодо земель, які є в країні. Тому ми ухвалили історичне рішення на виконання указу президента і понад 1300 територіальних громад отримали землі. Ми повернули їх народу. У січні держгеокадастр буде оптимізовано на 60% – економія для бюджету більше ніж півмільярда", – повідомив Лещенко.

Зазначимо, що парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав призначення Лещенка на вказану посаду.

"Батьківщина", ЄС та "Голос" відмовилися голосувати за кандидатуру Лещенка. Водночас обрання міністра аграрної політики підтримали "Слуги народу", "За майбутнє" і "Довіра".

роман лещенко

Що відомо про Лещенка

З 2007 року Лещенко працював у компанії OSG Group, де обіймав посаду головного юридичного консультанта холдингу. У 2013 році він зайнявся аграрним консалтингом та заснував "Український аграрний центр".

З 1 жовтня 2019 року до червня 2020 року Лещенко обіймав посаду уповноваженого президента із земельних питань. Також у червні цього року його призначили головою Держгеокадастру України.

Крім того, Роман Лещенко є засновником і директором групи компаній "Агродар", яка займається вирощуванням зернових і баштанних культур, овочів і фруктів, а також виробництвом готової продукції. Лещенко випускник – юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, має ступінь доктора філософії в галузі права.

роман лещенко

Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що вже на початку наступного року в Україні може з'явитися повноцінне аграрне міністерство. За його словами, Україні необхідна ефективна державницька політика у сфері АПК, а також захист інтересів українських виробників.

Ще в травні цього року очільник уряду Денис Шмигаль заявляв про те, що в Україні можуть створити окреме аграрне міністерство. Крім того він говорив про посилення промислового блоку. Навесні прем'єр-міністр стверджував, що дані рішення необхідно приймати якомога швидше через гостру необхідность. За прогнозами Шмигаля, міністерство могло з'явитися не раніше вересня цього року. За його словами, рішення про виділення Мінагрополітики є принциповим і його створення — тільки питання часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: