fbpx
Сьогодні
22:31 17 Гру 2020

Уряд Японії планує одружити самотніх громадян за допомогою штучного інтелекту

Фото: GETTY IMAGES

Влада Японії планує підвищити рівень народжуваності в країні. Для цього вони профінансують сервіси знайомств на основі штучного інтелекту.

У наступному році на розробку відповідних нейромереж виділять 2 мільярди ієн (19,2 млн доларів), повідомляє ВВС.

Про інвестиційні плани повідомив прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга, обраний у вересні. За його словами, гроші підуть префектурам по всій країні, які працюють над алгоритмами, що допомагають підібрати партнера серед місцевих жителів.

Уряду префектур і до цього інвестували у створення подібних систем, але Суга хоче, щоб такі сервіси працювали ефективніше, а для цього необхідна масштабна і регулярна фінансова підтримка.

Прем'єр-міністр сподівається, що таким чином у місцевих розробників буде більше можливостей створити алгоритми більш досконалі, ніж в аналогів на кшталт Tinder. Вже представлені урядами системи вміють сортувати анкети за віком і рівнем доходів, але за допомогою інвестицій їх можна поліпшити: наприклад, навчити точніше підбирати партнерів, враховуючи спільні інтереси та цінності.

У країні почали розробляти нові сервіси для знайомств через низький рівень народжуваності: зараз на одну японську сім'ю припадає 1,36 дитини. Минулого року число новонароджених впало до рекордно низького для країни рівня – менше ніж 865 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: