fbpx
Сьогодні
20:39 17 Гру 2020

Справа Шеремета: Антоненко залишається під вартою, незважаючи на стан здоров'я

Фото: graty.me

Шевченківський районний суд міста Києва не задовольнив клопотання захисту Андрія Антоненка, фігуранта справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, про зміну йому запобіжного заходу через погіршення стану здоров'я та підозру на COVID-19.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні 17 грудня.

Своїм рішенням суд зобов'язав начальника ДУ "Центр охорони здоров'я Державної кримінальної виконавчої служби України в Києві та в Київській області" та начальника ДУ "Київський слідчий ізолятор" забезпечити право Антоненка на належну медичну допомогу та забезпечити йому медичне обстеження і лікування. Суд також надав свою згоду на його етапування до медичного закладу для надання медичної допомоги згідно з призначенням лікаря.

Ухвала може бути оскаржена у Київському апеляційному суді.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 12 січня о 14:00.

Нагадаємо, що захист Антоненка на засіданні 17 грудня подав клопотання про зміну йому запобіжного заходу через погіршення стану здоров'я та підозру на COVID-19.

Судові засідання у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета у листопаді не проходили, бо захворіла головуюча суддя у справі Оксана Голуб.

21 жовтня Шевченківський райсуд залишив Антоненка під вартою, Кузьменко – під цілодобовим домашнім арештом, продовжив строк дії обов'язків Яні Дугарь і всім – по 19 грудня включно.

10 грудня суд продовжив запобіжні заходи усім обвинуваченим до 7 лютого.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: