fbpx
Сьогодні
17:50 17 Гру 2020

МЗС надіслав Москві ноту у зв'язку з черговим "гумконвоєм" на Донбас

English version here

Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту протесту в зв'язку з черговим направленням на окупований Донбас так званого гуманітарного вантажу з порушенням законодавства України.

Про це повідомляється у коментарі МЗС.

Зазначається, що незаконне переміщення відбулося через російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» і закриті Україною пункти пропуску «Ізварине» та «Успенка». При цьому російська сторона унеможливила здійснення українськими прикордонниками і митниками передбачених законодавством України та нормами міжнародного права обов'язкових контрольних процедур.

«Враховуючи викладене, Міністерству закордонних справ Російської Федерації надіслано ноту протесту з вимогою до Росії неухильно дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі двосторонніх договорів, раніше узгоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів», – повідомили в МЗС.

Українська сторона також вкотре наголосила на необхідності надалі направляти їх оформленими відповідно до законодавства України і через контрольовані нею прикордонні пункти пропуску.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: