fbpx
Сьогодні
20:25 17 Гру 2020

Кулеба розповів, що зустрінеться з міністрами Туреччини у форматі "квадрига"

Фото Reuters

Міністри закордонних справ та міністри оборони України і Туреччини під час першої зустрічі у форматі "квадрига" 18 грудня комплексно обговорять відносини двох країн та в регіоні у політико-безпековому контексті.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час прямого включення на своїй Фейсбук-сторінці.

За його словами, сьогодні на відкритті відеоконференції керівників закордонних дипломатичних установ України виступив Володимир Зеленський, який окреслив завдання для українських дипломатів.

Окрім того, до послів також звернулися перша леді Олена Зеленська і голова Верховної Ради Дмитро Разумков, а на завтра заплановане звернення до дипломатів прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, зауважив Кулеба.

"Голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу як почесний гість конференції завтра звернеться до українських послів… Під час конференції послів відбудеться історична подія – перше засідання нового формату взаємодії між Україною і Туреччиною, який називається "квадрига", коли міністри закордонних справ та оборони обох країн говорять про відносини між країнами і в регіоні між цими країнами комплексно, у політико-безпековому контексті", – сказав Кулеба.

Він додав, що такі формати є дуже рідкісними, але про створення домовилися президенти Зеленський і Реджеп Тайїп Ердоган, і "завтра ми його запустимо в дію".

Нагадаємо, що 16 жовтня Зеленський та Ердоган зустрічалися в Стамбулі. Тоді було підписано низку документів, зокрема міністр оборони України Андрій Таран та міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар підписали рамкову військову угоду між урядами двох країн.

14 грудня Міністерство оборони вперше в історії уклало прямі зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення – оборонні контракти з турецькими компаніями.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: