fbpx
Сьогодні
17:12 17 Гру 2020

Арахамія сказав, що до січня намагатимуться зібрати голоси за Вітренка

Представники фракції «Слуга народу» намагатимуться зібрати у Верховній Раді необхідну кількість голосів на підтримку кандидатури Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики.

Про це сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у коментарі журналістам в кулуарах ВР, повідомляє Укрінформ.

«Поки що немає. Наскільки мені відомо, будемо пробувати все ж таки мобілізувати голоси за пана Вітренка», – сказав Арахамія у відповідь на запитання, чи є альтернативні кандидатури на посаду міністра енергетики.

Також депутат назвав причину недостатньої підтримки у Раді кандидатури Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики.

«У нього, я вважаю, була помилка. Зазвичай, коли призначають міністра, то він має робити зустрічі з усіма фракціями, зібратися з депутатами, сказати про свій курс, що він буде робити в першу чергу і таке інше. Тут якось, враховуючи те, що в нас не було термінів, Рада фактично останній день завтра, цього не відбулося. І дуже багато депутатів відчувають себе трішки ображеними, що вони не мали нормального доступу до тіла, як то кажуть, щоб поспілкуватися, і таке інше. Я вважаю, що це відняло десь 20-30% голосів… Я думаю, що наступного разу вже в січні можемо пробувати ще, але за цей період можна спробувати позустрічатися, поспілкуватися, думаю, можна виносити ще раз», – сказав Арахамія.

Нагадаємо, що 17 грудня Верховна Рада не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики. Відповідну постанову підтримали лише 186 народних депутатів.

Обов'язки міністра енергетики з 20 листопада виконує Юрій Бойко, який до цього працював заступником міністра.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: