Зеленський створив координаційну раду, яка буде вести переговори з малим бізнесом

Президент України Володимир Зеленський створює координаційну раду, метою якої є напрацювання законодавчих змін щодо комплексного вирішення проблем мікробізнесу.

Про це заявив керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, про що повідомляє пресслужба ОП.

За його словами, до цього дорадчого органу при Президентові України увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об'єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу Президента України. Сам же Єрмак очолить цей орган.

За його словами, в результаті мають бути напрацьовані компромісні законодавчі зміни щодо податкового навантаження, адміністрування збору податків, зокрема деталі використання РРО.

"Для Президента України дуже важливо, щоб малий бізнес працював і розвивався. Щоб людям було зручніше працювати легально, а податківці створювали для людей комфортні умови й більше уваги приділяли ухиленню від сплати податків великих підприємств", – сказав Андрій Єрмак.

За словами Андрія Єрмака, він уже передав головам обласних державних адміністрацій доручення Президента України сформувати робочі групи за участі представників мікробізнесу від кожного регіону.

Перше засідання координаційної ради у форматі відеоконференції заплановане на 18 грудня.

Нагадаємо, учора через протести підприємців були перекриті вулиці Грушевського, Садова та Інститутська. Це — найчисельніший мітинг ФОПів за останній час.

Під час мітингу відбулися зіткнення протестувальників із поліцією, унаслідок чого 40 поліцейських отримали хімічні опіки очей.

Верховна Рада 1 грудня ухвалила закон, яким відтермінувала на рік обов'язкове застосування касових апаратів для деяких ФОПів. (№4439-д). 7 грудня Президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Свіжі дописи

  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Німеччина передала великий пакет військової допомоги Україні: що входить

Німеччина відзвітувала про передачу нового пакета військової допомоги для України. Зокрема було передано додаткові засоби… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 27 атак ворога

Протягом доби ворог намагався атакувати позиції українських військових 93 разів. Внаслідок російських терористичних атак, на… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зросла кількість постраждалих внаслідок російської ракетної атаки по Одесі: серед поранених – колишній депутат Ківалов

Сьогодні, 29 квітня, ввечері російська армія завдала ракетного удару по Одесі. Відомо про двох загиблих… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Green Way: сервіс для всіх, хто хоче отримати водійське посвідчення без проблем

Не хочете стикатися з проблемами при отриманні водійського посвідчення? Якісна підготовка до іспитів – найкращий… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.